Dette website er en del af folkedrab.dk Kontakt Hvem er vi Sitemap Lærervejledning Opgaveoversigt
Søg
Forside
Benægtelse af Holocaust Dansk Institut for Internationale Studier

Test din viden
Folkedrab
Folkedrab
Forside>Hvem benægter Holocaust?Print

Intro: Hvem benægter Holocaust?


Holocaust-benægtelse ses både i Danmark og i udlandet. Nogle af de personer, der benægter Holocaust, har større betydning end andre, bl.a. fordi de er dygtige til at få taletid i medierne. Nogle af benægterne omtalt her har oprettet benægterhjemmesider og lignende, mens andre er direktører eller talsmænd for organisationer, der benægter Holocaust.

Generelt så fordeler Holocaust-benægterne sig på et spekter, hvor de "hårde" benægtere befinder sig i den ene ende og de "bløde” benægtere i den anden. De hårde benægtere hævder, at Holocaust er opspind fra ende til anden, mens de bløde benægtere fastholder, at nok blev jøderne sat i grusomme lejre, behandlet dårligt og en del døde, men seks millioner ofre er stærkt overdrevet.

Det internationale benægternetværk består af en lang række danske og udenlandske benægtere. Der er stor forskel på, hvordan og hvor meget de enkelte personer benægter. De spiller forskellige roller og har større eller mindre indflydelse og mulighed for at få taletid i medierne.


Meget mere end enkeltpersoner


Benægter-netværket er meget mere end dets enkeltpersoner. Det er også de forummer og websider, hvor Holocaust-benægternes tekster og kommentarer findes. Websiderne henviser til hinanden, og det er med til at sprede ensartede meninger og adgangen til tekster med stor hastighed.
Læs mere
Danske benægtere – oversigt

Udenlandske benægtere – oversigt

Holocaust på anklagebænken – David Irving versus Deborah LipstadtKarikatur-tegning af Holocaust-benægtelse
Karikaturtegning af Holocaust-benægtelse.


Dansk Institut for Internationale Studier
Østbanegade 1172100 København Øtel: +45 32 69 87 87fax: +32 69 88 00
folkedrab@diis.dk