Dette website er en del af folkedrab.dk Kontakt Hvem er vi Sitemap Lærervejledning Opgaveoversigt
Søg
Forside
Benægtelse af Holocaust Dansk Institut for Internationale Studier

Test din viden
Folkedrab
Folkedrab
Forside>LærervejledningPrint

Lærervejledninger til Holocaust.dk


Holocaust.dk er primært rettet mod ungdomsuddannelserne, men indeholder også en særlig sektion til grundskolen.

Lærervejledningerne er udarbejdet af DIIS, Holocaust og folkedrab i samarbejde med eksterne fagkonsulenter. Lærervejledningerne tager udgangspunkt i fagene dansk, historie og samfundsfag samt tværfaglige AT-forløb, men der er også mulighed for at indrage websidens artikler i andre fag, herunder eksempelvis psykologi og  religion.

Lærervejledningerne kan med fordel suppleres med de arbejdsspørgsmål, der er i forbindelse med hver af websidens forskellige temaer.

Download lærervejledningen til ungdomsuddannelserne (PDF)
Download lærervejledningen til Grundskolen (PDF)


Filmpakke om nynazisme

DIIS, Holocaust og folkedrab har i samarbejde med Det Danske Filminstitut (DFI) og eksterne fagkonsulenter lavet et undervisningsmateriale om fænomenet nynazisme. DIIS og DFI har valgt at sætte fokus på nynazisme – både for at belyse, hvordan Holocaust-benægtelse og nynazisme hænger sammen, men også for at give et bredere billede af, hvad nynazisme som fænomen er.

Det Danske Filminstitut og DIIS, Holocaust og folkedrab har sammen udvalgt tre film, der kan bruges i et undervisningsforløb om nynazisme. Det drejer sig om følgende film: 
  • American History X
  • The Believer
  • Hvad rager det mig! (dokumentarfilm)

Materiale til grundskolen og de gymnasiale uddannelser
Materialet er delt i to: dels en materialesamling og en lærervejledning rettet mod grundskolens ældste klasser. Dels en lærervejledning til de gymnasiale uddannelser. Bemærk, at materialerne er meget forskellige i opbygning og indgangsvinkel. Materialet kan frit printes eller downloades til brug i undervisningen.

Materialesamling til grundskolens 8.-10. klasse (pdf)

Lærervejledning til grundskolens 8.-10. klasse  (pdf)

Lærervejledning til de gymnasiale uddannelser (pdf)

Du kan bruge filmene og undervisningsmaterialet som en selvstændig undervisningsaktivitet, og materialet kan også med fordel benyttes i forbindelse med undervisning i temaet for Auschwitz-dag 2011, ”Kampen om erindringen”. Nynazismens benægtelse af fortidens forbrydelser eller forherligelse af disse er bud på, hvordan der strides om historieerindringen.

Skaf filmene
Dokumentarfilmen ”Hvad rager det mig!” distribueres af Det Danske Filminstitut og kan ses i dvd-kvalitet på www.filmstriben.dk (NB! Kræver abonnement).

De to spillefilm ”American History X” og ”The Believer” er udgivet på dvd og kan skaffes i almindelig handel. M.h.t. visning af film i skolen: se Kulturministeriets hjemmeside - www.kum.dk/da/Infokiosk/Film/

Læs mere
www.dfi.dk
www.filmstriben.dk – mere end 700 kort- og dokumentarfilm til undervisningsbrug. Kræver abonnement.

 

Download lærervejledningen til ungdomsuddannelserne (PDF)

Download lærervejledningen til Grundskolen (PDF)


Dansk Institut for Internationale Studier
Østbanegade 1172100 København Øtel: +45 32 69 87 87fax: +32 69 88 00
folkedrab@diis.dk