Dette website er en del af folkedrab.dk Kontakt Hvem er vi Sitemap Lærervejledning Opgaveoversigt
Søg
Forside
Benægtelse af Holocaust Dansk Institut for Internationale Studier

Test din viden
Folkedrab
Folkedrab
Forside>Hvem benægter Holocaust?>Danske benægtere – oversigt>Christian LindtnerPrint

Christian Lindtner – benægteren der skiftede mening


Uddannet dr.phil. og tidligere lektor ved Københavns Universitet ved Institut for Orientalsk Filologi. Lindtner var i mange år en af de vigtigste ”revisionister” i Danmark, bl.a. på grund af sin akademiske titel, og fordi han har udgivet flere bøger og artikler samt undervist på Københavns Universitet. Han var den benægter, som har haft størst held med at komme til orde i de danske medier, og han har fået trykt flere indlæg i danske aviser. I 2011 offentliggjorde Lindtner imidlertid en række videoer, hvor han gjorde opmærksom på, at han nu har ændret sit syn på Holocaust og anser Holocaust-benægtelse for historieforfalskning. 

Teksterne findes stadig

Trods Lindtners nye standpunkt, så findes hans gamle benægtertekster stadig i stort antal på nettet, både på udenlandske og danske websider. Det drejer sig bl.a. om teksterne ”Holocaust i et nyt lys” og ”Encyklopædi lyver” – begge indlæg som i 1998 blev optaget i Berlingske Tidende. Andre tekster, der går igen, er ”Se selv! Tænk selv!”, ”Holocaust mellem tro og viden”, ”Nürnberg og de allieredes krigsforbrydelser” og ”6 mill. tallet besluttedes før krigen”.

Efter kontroversiel konferencen: Holocaust med ”friske øjne”

Lindtner deltog som den eneste dansker i en meget kontroversiel todageskonference i Iran i 2006, "The International Conference to Review the Global Vision of the Holocaust". Konferencens formål var at diskutere, hvorvidt nazisternes udryddelser af jøder under 2. Verdenskrig havde fundet sted og at give plads til synspunkter, der lovmæssigt er forhindret i Europa. Konferencen blev kritiseret voldsomt, bl.a. af FN, Vatikanet og Det Hvide Hus, og den blev af Boston Globe kaldt ”et forsøg på at skjule antisemitisme i akademisk sprog." Efter konferencen, hvor Lindtner blev medlem af en ”fact-finding” komite, besluttede han sig for at se på beviserne for Holocaust med ”friske øjne”.

Modbeviser benægterne

I maj 2011 blev der lagt en stribe videoer på You Tube, hvor Lindtner redegør for, hvorfor han nu mener, at Holocaust-benægtelse er historieforfalskning. Lindtner har ydermere åbnet bloggen http://holocaustdenialischutzpah.blogspot.com/, hvor han tilbageviser benægterpåstande ved brug af originale kilder og kritiserer sine tidligere meningsfæller. Et eksempel på hans nye stil er, når han skriver: Som jeg tit har fremhævet, er det hævet over enhver tvivl, at Hitler gav Himmler og SS ordre til jødernes fysiske udryddelse. Udmærket dokumentation herfor finder vi i en skrivelse, som Himmler sendte fra Reval den 28. juli 1942 til Gottlob Berger.Originalen kan beses i Haus der Wannsee-Konferenz i Berlin (www.ghwk.de/2006-neu/raum7-2.htm)[...]
Se mere på Lindters blog http://holocaustdenialischutzpah.blogspot.com/

Stadig en kontroversiel figur

Trods sin holdningsændring forbliver Lindtner en kontroversiel figur. Han mener fortsat, at antallet af dræbte jøder er noget under seks millioner – omkring 4 millioner – og benægterne David Irving og Arthur Butz får (også) pæne ord med på vejen.  Ligeledes argumenterer han for, at Holocaust bliver misbrugt af jøder og tilmed dyrket som en religion.


Christian Lindtners blog, hvor han kritiserer sine tidligere meningsfæller og modbeviser benægternes hovedpåstande.


Dansk Institut for Internationale Studier
Østbanegade 1172100 København Øtel: +45 32 69 87 87fax: +32 69 88 00
folkedrab@diis.dk